Ειδήσεις

Η ομάδα του Tμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών νικήτρια στο ελληνικό σκέλος του παγκόσμιου διαγωνισμού “CFA Institute Research Challenge”

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ CFA (CFA Society Greece) ανακοινώνει πως η ομάδα του «Tμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής» του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, αναδείχτηκε νικήτρια του τοπικού διαγωνισμού του CFA Institute Research Challenge και θα ταξιδέψει στην Πράγα, όπου στις 26 Απριλίου 2017 θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα, αντιμετωπίζοντας ομάδες Πανεπιστημίων προερχόμενες από την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή, με απώτερο στόχο μια θέση στον Παγκόσμιο τελικό που θα διεξαχθεί στο ίδιο μέρος την επόμενη ημέρα.

Το CFA Institute Research Challenge είναι ένας παγκόσμιος διαγωνισμός Πανεπιστημίων στην «Ανάλυση Εταιρειών και Μετοχών» που διοργανώνεται από το CFA Institute σε συνεργασία με τις τοπικές ενώσεις CFA, με στόχο την ανάλυση μιας εισηγμένης εταιρείας, με τον ίδιο τρόπο που προσεγγίζεται από επαγγελματίες αναλυτές.

Στον ελληνικό διαγωνισμό, για την φετινή χρονιά, είχαμε τη συμμετοχή επτά (7) ομάδων από τα ακόλουθα έξι (6) Πανεπιστήμια:

  • Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (2 ομάδες)
  • Πανεπιστήμιο Μακεδονίας
  • Πανεπιστήμιο Αιγαίου
  • ALBA Graduate Business School
  • Hellenic American University
  • International Hellenic University

Οι ομάδες των φοιτητών παρέδωσαν σε ειδικούς βαθμολογητές μια ανάλυση που αφορούσε την εταιρεία «ΟΠΑΠ ΑΕ», η οποία κατέληγε σε σύσταση αγοράς, πώλησης ή διακράτησης της μετοχής, ενώ πραγματοποίησαν και αναλυτική παρουσίαση των προτάσεών τους σε κριτική επιτροπή αποτελούμενη από επαγγελματίες του χώρου των επενδύσεων και της τραπεζικής στην Ελλάδα.

Την νικήτρια ομάδα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών απαρτίζουν οι φοιτητές Κωνσταντίνα Παναγιωτοπούλου, Βασίλειος Σύρμος, Μιχαέλα Θεοδώρου, Σοφία Πανταζή, Νικόλαος Αθανασούλιας με academic advisor της ομάδας την καθηγήτρια του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής κα Όλγα - Χαρά Παυλοπούλου και Μέντορα τον κ. Ιωάννη Ρίτσιο, CFA, Head of Discretionary Asset Management at National Bank of Greece Asset Management.

Ο τελικός πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της εταιρείας του Ομίλου ΟΠΑΠ «Ιπποδρομίες ΑΕ» και με την ευκαιρία ο Διευθυντής Επενδυτικών Σχέσεων του Ομίλου, Νίκος Πολυμενάκος δήλωσε: «Χαιρετίζουμε θερμά την πρωτοβουλία του CFA Society Greece και ενθαρρύνουμε ενεργά τη συμμετοχή των νέων σε δράσεις που έχουν ως στόχο να βελτιώσουν την επαγγελματική τους σταδιοδρομία και εξέλιξη. Θα ήθελα να συγχαρώ όλους τους συντελεστές του διαγωνισμού και ιδιαίτερα τις ομάδες των φοιτητών, για την πραγματικά αξιέπαινη προσπάθειά τους.»

Ο πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ CFA κ. Δημήτριος Καρύδας, CFA δήλωσε για το διαγωνισμό και τις ομάδες που συμμετείχαν: «Εκ μέρους του CFA Society Greece, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλες τις ομάδες για τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό CFA Research Challenge 2016-17 και να τις συγχαρώ για τη σκληρή δουλειά τους, η οποία αποτυπώθηκε τόσο στις εκθέσεις και τις παρουσιάσεις τους όσο και στο επίπεδο του φετινού διαγωνισμού, το οποίο ήταν το υψηλότερο από κάθε άλλη χρονιά. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τους Μέντορες για την πολύτιμη καθοδήγηση και βοήθεια στις ομάδες καθώς και τους κριτές και βαθμολογητές για την σημαντικότατη συνεισφορά τους στη διαδικασία επιλογής της νικήτριας ομάδας.

Ευχαριστώ επίσης τη διοίκηση της εταιρείας «ΟΠΑΠ ΑΕ» που δέχτηκε να αποτελέσει η εταιρεία το αντικείμενο ανάλυσης του φετινού διαγωνισμού καθώς και για την αμέριστη συμπαράστασή της στις ανάγκες των ομάδων.

Επιτρέψτε μου τέλος να συγχαρώ προσωπικά την ομάδα του «Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής» του Ο.Π.Α και να της ευχηθώ, και εκ μέρους του ΔΣ, καλή επιτυχία στο επόμενο σκέλος του διαγωνισμού που θα διεξαχθεί στην Πράγα τον Απρίλιο 2017».

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε με τη διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

 

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ CFA (CFA Society Greece) είναι το επίσημα αναγνωρισμένο μέλος του CFA Institute στην Ελλάδα. Αποτελεί μια μη κερδοσκοπική ένωση που απαρτίζεται από στελέχη που δραστηριοποιούνται στον χώρο των επενδύσεων και των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών. Αποστολή της είναι να συμβάλλει στην ανάπτυξη των γνώσεων και δεξιοτήτων των επαγγελματιών της Ελληνικής κεφαλαιαγοράς, και να προάγει το ύψιστο επίπεδο επαγγελματισμού, ευσυνειδησίας και ακεραιότητας, σύμφωνα με τον κώδικα δεοντολογίας του CFA Institute. To CFA Institute είναι ο παγκόσμιος μη-κερδοσκοπικός οργανισμός που απονέμει τον τίτλο CFA.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.cfa.gr.