Κάλυψη του κενού χρηματοδότησης από τα συνταξιοδοτικά ταμεία και τις ασφαλιστικές εταιρείες

Το κενό χρηματοδότησης στον τομέα ακίνητης περιουσίας, που έχει πρόσφατα αυξηθεί εξαιτίας της έλλειψης διαθέσιμου προτιμώμενου χρέους, δεν είναι πιθανό να καλυφθεί από τα συνταξιοδοτικά ταμεία και τις ασφαλιστικές εταιρείες παρά το ενδιαφέρον τους για τέτοιου είδους μέσα χρηματοδότησης. Μιλώντας στο European Real Estate Opportunity and Private Fund Investing Forum στο Λονδίνο, αρκετοί διαχειριστές κεφαλαίων εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για την έλλειψη προτιμώμενου χρέους στην αγορά και κάλεσαν τους θεσμικούς επενδυτές να καλύψουν το κενό.

Τα συνταξιοδοτικά ταμεία και οι ασφαλιστικές εταιρείες θα μπορούσαν να βοηθήσουν για να καλυφθεί το κενό χρηματοδότησης παρέχοντας περισσότερο προτιμώμενο χρέος σε μια εποχή που οι τράπεζες εγκαταλείπουν ολοένα και περισσότερο τα προγράμματά δανεισμού ακίνητης περιουσίας, πρόσθεσαν.

Ο Michael Zerda, διευθυντής στη LaSalle Investment Management, ανέφερε: «Ολόκληρη η δομή κεφαλαίων θα μετακινηθεί στο μέλλον χάρη στο γεγονός ότι αρκετά συνταξιοδοτικά ταμεία έχουν ήδη εκφράσει το ενδιαφέρον να παράσχουν προτιμώμενο χρέος ή να επενδύσουν σε κεφάλαια προτιμώμενου χρέους».