Στην 25η θέση στη διεθνή κατάταξη του 2010 η JP Morgan Asset Management

Η JP Morgan Asset Management (JPMAM) διπλασίασε σχεδόν το μέγεθος των ευρωπαϊκών θεσμικών εντολών της, ανακοινώνοντας ένα από τα μεγαλύτερα κέρδη για οποιονδήποτε θεσμικό διαχειριστή επενδύσεων στην περιοχή, σύμφωνα με την έρευνα για τους 400 μεγαλύτερους διαχειριστές επενδύσεων.

Οι μεγαλύτερες απώλειες παρατηρήθηκαν στην ιταλική Eurizon Capital, την Swiss & Global Asset Management και την BNP Paribas Investment Management, των οποίων οι θεσμικές επενδύσεις έπεσαν έως τουλάχιστον €32 δισεκατομμύρια.

Παρόλα αυτά, οι ευρωπαϊκές επενδύσεις που διαχειρίζονται οι 120 μεγαλύτεροι θεσμικοί επενδυτές αυξήθηκαν στα €5,7 τρισεκατομμύρια, μια αύξηση της τάξεως του 21% το Δεκέμβριο 2009.

Η αύξηση της τάξεως του 82% σε επενδύσεις της JPMAM την έφερε 12 θέσεις υψηλότερα στην 25η θέση στην κατάταξη του 2010, με €3,2 δισεκατομμύρια περισσότερα από την ING Investment Management.

Στην κατάταξη, η BlackRock ήρθε πρώτη, με €544 δισεκατομμύρια από τα €2,7 τρισεκατομμύρια των επενδύσεών της να τα διαχειρίζονται ευρωπαϊκά συνταξιοδοτικά ταμεία, ασφαλιστικές εταιρείες, φιλανθρωπικά ιδρύματα ή γενικότερα, ιδρύματα.