SAS: Χορηγός στην “Ώρα της Ελληνικής Οικονομίας”
“H τεχνολογία των business analytics συμβάλλει αποφασιστικά στην αναμόρφωση του κράτους”
Αυτό ήταν το κεντρικό μήνυμα της ομιλίας του κ. Νίκου Πέππα, Γενικού Διευθυντή της SAS Ελλάδας και Κύπρου, στο 23ο ετήσιο συνέδριο “Η Ώρα της Eλληνικής Oικονομίας - Η μεταρρύθμιση του κράτους, θεμέλιος λίθος για την προσέλκυση επενδύσεων και την ανάπτυξη”, το οποίο διοργανώθηκε από το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, και έλαβε χώρα στις 3 και 4 Δεκεμβρίου 2012 στο Athenaeum InterContinental Hotel.
Στο συγκεκριμένο συνέδριο, το οποίο αποτελεί μια σημαντικότατη πλατφόρμα ανταλλαγής απόψεων και ιδεών μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα όσον αφορά τη μεταρρύθμιση του κράτους, το διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, που θα συντελέσουν στην έξοδο της χώρας από τη δύσκολη οικονομική συγκυρία την οποία βιώνει, η SAS ηγέτιδα στο χώρο του λογισμικού και των υπηρεσιών business analytics, συμμετείχε ως ένας εκ των κύριων χορηγών για 4η συνεχή χρονιά.
Μιλώντας στην θεματική ενότητα “Διαφάνεια - Διαφθορά - Φοροδιαφυγή”, o κ. Πέππας τόνισε ότι η σωτηρία της χώρας με τη χρήση σύγχρονων τεχνολογικών λύσεων επαφίεται πλέον μόνο στην πολιτική απόφαση να ελεγχθεί η φοροδιαφυγή και οι άλλες μορφές απάτης έτσι ώστε η χώρα να βαδίσει σε ένα νέο πλαίσιο διαφάνειας που θα επιτρέψει την προσέλκυση επενδύσεων και θα ανοίξει το δρόμο προς την πολυπόθητη ανάπτυξη.
Τεκμηριώνοντας την παραπάνω τοποθέτηση, ο κ. Πέππας αναφέρθηκε ενδελεχώς σε συγκεκριμένες βέλτιστες πρακτικές που έχουν υλοποιηθεί σε πολλές διεθνείς δημόσιες υπηρεσίες, όπως Ιρλανδία, ΗΠΑ, Ιταλία, Αγγλία, Νότια Αφρική, Αυστραλία κλπ, στις οποίες η τεχνολογία και οι λύσεις business analytics της SAS έχουν συμβάλλει αποφασιστικά προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση.
Καταλήγοντας, ο κ. Πέππας τόνισε ότι: “Η διαίσθηση δεν μπορεί να είναι εργαλείο άσκησης οικονομικής και αναπτυξιακής πολιτικής. Εμείς στη SAS έχουμε καταθέσει μια σειρά ολοκληρωμένων προτάσεων προς το Ελληνικό Δημόσιο, τονίζοντας την ανάγκη λήψης αποφάσεων βασισμένων σε πραγματικά στοιχεία, που είναι κατάλληλα συσχετισμένα και αναλυμένα, σε όλα τα κλιμάκια της δημόσιας διοίκησης, μέσα από τη σύγχρονη τεχνολογία των business analytics”.